excellentwines.se excellentwines.se
0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (inkl moms):
0:-

Weingut Dr. Koehler

"Vår vingård ger oss tradition, vår ungdom idéerna"

Dr. Koehler i Bechtheim. Vi - den unga familjen Dreissigacker - tog över 2006. Christian Dreissigacker ändrar där han anser att det är nödvändigt och lämnar det som är rätt. Alltid med slutresultatet i fokus. Herrgården Wilhelmine är bas för produktionen och där utvecklas vinerna djupt under jord i de gamla källarvalven. Vingårdarna om 19 hektar ligger soligt beläget och medför idealiska förhållanden för naturlig mognad.

Det är därför vi har gått över till ekologisk vinodling och gödslar våra jordar med flera lager med hästgödsel. Vi använder endast biologiska preparat för växtskydd.
Vi stöder också humusbalansen i jorden genom att så grönska. På så sätt erbjuder vi våra jordar och vinstockar en hälsosam grund för en lång och balanserad mognad av våra druvor. Detta återspeglas i våra viner och du kan smaka på resultatet.

I källaren ger vi vinet vad det behöver: gott om tid och tyst att mogna. Efter noggrann bearbetning av druvorna kommer druvmusten in i fatet och utvecklar sin omisskännliga smak under jäsningen. Vi väntar så länge som möjligt med fyllningen, för ju längre vinet ligger på de fina järnen, desto mer harmoniskt och lagringsbart blir det. Så här uppnår vi viner med en karaktär som är typisk för sorten. Viner som är roliga.

Dr. Koehler Blanc de Noir Vitt vin, Tyskland
Dr. Koehler Riesling 04 019 G Vitt vin, Tyskland
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.
Välkommen till Excellent Drinks Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år