excellentwines.se excellentwines.se
0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (inkl moms):
0:-

Villa Noria

Vingården Villa Noria har odlats ekologiskt sedan den skapades 2010 och följer Frankrikes certifierade HVE (högvärde miljö) tillvägagångssätt, för att vinstockarna ska ge sitt bästa tar gården noggrant hand om sin miljö.

Skydd av närliggande dricksvattenuttag,
Revision av biologisk mångfald i vatten
Eliminering av alla former av kemikalier
Utveckling av ekosystemet
Bevarande och försvar av landskapet
Kvantifiering av biologisk mångfald i vingårdens gränser, låga murar, ensamma träd, gräsränder ...
Villa Noria är frukten av överflödande entusiasm, etik och värderingar. Det enda arv som deras ägare lämnade av deras vinframställningsförfäder var kärleken och respekten för landet. Den finns mellan Pézenas och Montagnac och producerar eleganta ekologiska viner, i perfekt harmoni med naturen och regionen.

Vinrankorna, inbäddade mellan Medelhavet och foten av Larzac-platån, ger eleganta viner från de ädla druvsorterna, som Piquepoul, Sauvignon Blanc, Clairette, Cinsault, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Pinot Noir och Chardonnay.
Sedan skapandet 2020 har vinmakarägarna valt att ha en vingård under ekologisk odling. De fokuserar på biologisk mångfald (plantering av häckar runt vinskiften), plantering av druvsorter som är mest motståndskraftiga mot sjukdomar (för att begränsa antalet behandlingar), skydd av en prioriterad uttag av dricksvatten (i samarbete med vattenförbunden) för Héraultdalen), bevarande och försvar av landskapet (revisionen av den biologiska mångfalden i vattnet "Biodiv'eau" Dephys ekologiska nätverks "Ecophyto"-plan), upprätthållande av den biologiska mångfalden i vingårdsgränserna, de låga torrstensmurarna, den lilla stenhyddor, ensamma träd och gräsremsor …
Vinifieringen görs så naturligt som möjligt, med respekt för druvorna, utan fining (vegansk) och med låga doser av sulfiter. Filosofin är att använda så få oenologiska produkter som möjligt, att vinifiera så naturligt som möjligt och respektera druvorna. Villa Noria innehar certifikat som USDA NOP (för USA), China Organic och Vin Nature (för årgångarna utan sulfiter).
Vingården Villa Noria har odlats ekologiskt sedan den skapades 2010 och följer en "HVE" (märkning med högt miljövärde) och CSR-strategi. Det har innehaft ECOCERT-certifieringen sedan 2011 och har åtagit sig att respektera de biologiska produktionsreglerna som definieras av den europeiska förordningen (EG) nr 834/2007. Gårdens mål är att ha en positiv koldioxidbalans och ekologiskt fotavtryck till 2022.

"Allt börjar i vår vingård"
Vin är det magiska resultatet av terroir och vinstockar. Men det som gör skillnaden mellan ett fantastiskt vin och ett bra vin är framför allt mötet mellan en jordmån, ett klimat och förfäders kunnande.
Det är i hjärtat av Hérault, nära Pézenas, en vacker by som är arvtagare till ett rikt historiskt arv, som vi hittar vingården Villa Noria, en egendom med 90 hektar vinstockar som ligger inbäddad mellan Medelhavet och foten.
Medelhavsklimatet, varmt och torrt på sommaren och relativt milt på vintern, är idealiskt för vinstockar att blomstra. Det höga antalet soltimmar gör det möjligt att få viner som är kraftfulla, rika och aromatiska, men också fräscha. Skillnaderna i klimat mellan de olika terroirerna i Villa Noria är ganska markanta (inverkan av höjden, aspekten och närheten till havet som ger sval luft på sommaren).
Eftersom Villa Noria har omvandlats till ekologisk odling sedan 2010 och ägnas åt att producera de bästa vinerna, är vinstockarna omgivna av häckar, för att skydda dem från bekämpningsmedelsbehandlingar på de närliggande fälten och även för att ge en tillflyktsort för vingårdarna, vilket förbättrar den biologiska mångfalden och skapa en balans.
En mängd olika terroirer
Vingården Villa Noria hämtar sin essens från en mosaik av terroirer som har ett grundläggande inflytande på Villa Noria-vinernas typiska karaktär.
1- Les Colombiers
Finns i ett svalt område, terroiren som kallas "Les Colombiers" är en cool terroir, som finns vid foten av vulkaniska sluttningar. Denna anmärkningsvärda terroir kommer från lavaflöde som sträcker sig från centralmassivet till Cap d’Agde dessa svarta basaltiska stenar är höga i oligo-element. Denna terroir ligger i allmänhet tio dagar efter vinrankorna på de torrare sluttningarna. Les Colombiers är den idealiska terroiren för Pinot Noir och Chardonnay det gör det möjligt för druvorna att mogna långsammare och på så sätt bevara all komplexitet och fräschör i dessa druvsorter som ursprungligen kom från Bourgogne.
2- La Serre
Terroiren som kallas "La Serre" finns på de argilokalkrika sluttningarna och ligger i produktionsområdet för AOP Picpoul de Pinet. Denna terroir är planterad enbart med den lokala druvsorten, Piquepoul (därav appellationens namn Picpoul de Pinet). Denna vingård ligger på appellationens höjder med utsikt över Medelhavet. Klimatet dämpas av det maritima inflytandet. Mognaden är mycket långsam, vilket gör att mycket fräschör och finhet kan bibehållas. Det är i allmänhet det sista paketet med vinstockar som skördas.
3- Les Horts
Jordarna i dessa terroirer som finns på de gamla alluviala terrasserna i Hérault (en häftig flod, 160 kilometer lång), består huvudsakligen av små småsten (kallade "gravar"). Det är en väldränerad jord som drar nytta av samma influenser som i Médoc eller vid Chateauneuf-du-Pape och undviker överskott av vatten som är skadligt för vinrankor av god kvalitet.
Merlot, Cabernet Sauvignon och Sauvignon Blanc planteras i denna jord som är särskilt lämplig för dem.
Vi kan också lägga märke till att det finns ett tjugotal gamla brunnar på godset. Grundvatten upprätthåller vinstockarna under deras tillväxtperiod och sjunker gradvis fram till början av september, då det når en låg nivå vilket skapar en mild vattenstress som hjälper druvorna att mogna. Den geologiska positionen liknar den för de stora Bordeaux-vinerna och är idealisk för druvsorter som Cabernet och Merlot.
4- La Ròca.
På basaltiska sluttningar runt den lilla staden Pézenas ligger terroiren som kallas "La Ròca" i området för appellationen AOP Languedoc – Pézenas. Det är en varm jord som är idealisk för Syrah och Grenache Noir. Omgivningarna är "garrigue" buskmark, en vegetation typisk för söder. Klimatet är medelhavsklimat med varmt, torrt väder på sommaren och en mild vinter. Denna terroir drar nytta av ett enastående läge med jord som ger aromatisk finess till vinernas struktur, samt ett stort djup.
5- La Candaurade
"La Candaurade" är ett litet paket som finns i området för appellationen AOP Clairette du Languedoc, nära Adissan. Jordarna består av märgel och Villefranchien-kalksten. Denna terroir är planterad enbart med den lokala druvsorten som kallas Clairette (därav appellationens namn Clairette du Languedoc). Clairette Blanche är en mycket rustik druvsort som gillar solsken och jordar som är fattiga, torra och steniga.

Villa Noria "Le Serre" Picpoul de Pinet Vitt vin, Frankrike
Villa Noria Bee Little Juice Red - Röd druvjuice Druvjuice, Frankrike
Villa Noria Bee Little Juice White - Vit druvjuice Druvjuice, Frankrike
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.
Välkommen till Excellent Drinks Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år