excellentwines.se excellentwines.se
0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (inkl moms):
0:-

Tenuta Baràc

Baràc är en egendom av sällsynt skönhet, belägen i hjärtat av piemontesiska Langhe, som ligger en kort bit från den historiska medeltida staden Alba, i byn San Rocco Seno d'Elvio.
Gården består av över 25 hektar, varav 12 är vingårdar, där ekologisk odling bedrivs.

Vår historia
Gården är en fantastisk bondgård från början av 1900-talet, föremål för en viktig historisk-arkitektonisk restaurering, som lyfter fram de ursprungliga materialen, idag erbjuds välkomnande och eleganta miljöer, varm gästfrihet och service på hög nivå i ett område av absolut tystnad. Cascina Baràc ligger cirka 250 meter över havet och erbjuder sina gäster några av de mest spektakulära vyerna över regionen, särskilt magisk är utsikten som sträcker sig över Langhes vingårdskullar. Här kan du uppleva en helt unik upplevelse, i en tidlös miljö, där natur, konst, historia, elegans och gästfrihet går hand i hand naturligt med varandra.

Territoriet
De omgivande vingårdarna är en del av UNESCO:s världsarvslista och ingår i en av de mest kända vinregionerna i Italien. En vidd av kullar markerade av parallella dalar och täckta av rader av solen och skogens gröna. Underbara färger i naturen, vars nyanser förändras med årstidernas gång, och erbjuder ständigt föränderliga landskap. Det är bland dessa kullar som några av de mest hyllade vinerna i världen ser ljuset: Barolo och Barbaresco. Cascina Baràc är den perfekta utgångspunkten för att upptäcka detta magiska territorium, rikt på smaker och traditioner.

Vinkultur
Gården ligger på en unik plats i hjärtat av Barbaresco-kullarna, mitt i en grön bassäng, i en sorts naturlig amfiteater, där vingårdar varvas med skog och frodig natur. Ett extraordinärt land där vatten ständigt garanteras av naturliga källor, Territoriet kännetecknas av en kontinuerlig och singulär växling av jordar, från lerorna i dalbottnen till de kalkrika jordarna rika på järn och mangan för att nå de jordar som är rika på basalt, idealiskt för att producera druvor som ska användas till de stora Piemontesiska röda vinerna. Ett milt klimat kännetecknar detta välkomnande och ädla tvärsnitt av Piemontes Langhe.

Hållbarhet
Baràc-godset är ett rikt reservat ur synvinkel av inhemsk fauna och flora. I de omgivande skogarna är det möjligt att upptäcka vildsvin, rådjur, harar, grävlingar och rävar. Med respekt för detta unika område har det integrerat sin stil med den omgivande miljön genom att skapa en eko-hållbar verklighet där en viktig oas av biologisk mångfald upprätthålls genom att utöva ekologiskt jordbruk. Omsorg och respekt för miljön är en del av kulturen och vår filosofi. Den känsla som vägleder oss återspeglas i en stor tacksamhet mot jorden: den har alltid gett oss dess frukter och det är vår plikt att återgälda dess rikedom och generositet.

Baràc Barbera d'Alba DOC Superiore Rött vin, Italien
Baràc Barolo DOCG Cerviano-Merli Rött vin, Italien
Baràc Langhe DOC Nebbiolo Rött vin, Italien
Baràc Moscato d’Asti DOCG Dessertvin, Italien
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.
Välkommen till Excellent Drinks Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år