excellentwines.se excellentwines.se
0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (inkl moms):
0:-

Querciabella

De säger att från små ekollon växer mäktiga ekar. Så är historien om Querciabella.

1974
Giuseppe (Pepito) Castiglioni - en entreprenör och livslång vinälskare - köpte en enda hektar vingård på en toskansk sluttning och började skapa en egendom som snart skulle sträcka sig över regionens bredd. Han drömde om att producera eleganta, rika viner, tillverkade inte bara av ursprungliga Sangiovese-druvor, utan också från de av hans älskade Bordeaux och Bourgogne ... Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay och Pinot Blanc, för att nämna några.

1980- och 1990-talet
Sebastiano Cossia Castiglioni - Pepitos son och en egen investerare och entreprenör - omvandlade gården till ekologisk vinodling 1988, vilket gjorde Querciabella till en av de första vinerierna i Italien som använde denna praxis. Han tog över vingårdarna helt i mitten av 1990-talet och under sitt ledarskap blev Querciabella känd som en av Italiens bästa och mest innovativa vinproducenter vid 1990-talets början.

2000s
Sebastianos passion för djurens rättigheter och miljöskyddet tog organiska ämnen på Querciabella ett steg längre. År 2000 introducerade Sebastiano en 100% växtbaserad strategi för biodynamik som förbjuder användning av animaliska produkter på våra vingårdar eller i våra källare. Återigen var Querciabella en innovatör i branschen och en inspiration i regionen.

I dag
Idag är den enstaka hektaren i Toscana bara en liten del av de mer än 100 hektar Querciabella vingårdar. Och genom dessa livliga vingårdar - flankerade i Chianti Classico-regionen av ekskogar och böljande kullar, och i Maremma av den grova skönheten i en orörd toskansk kustlinje - alla druvsorter som Pepito drömde om nu frodas i den rika, biodynamiska jorden som har bli den viktigaste ingrediensen i Querciabellas prisbelönta recept.

I morgon
Querciabellas åtagande att skapa extraordinära viner, utan att orsaka skada eller störa naturens känsliga balans, kommer inte att avstå. Det är detta engagemang som gör våra viner lika livliga och vackra som vårt land, och det är hur vi kommer att fortsätta att innovera och inspirera under decennier framöver. Våra viner har kallats "burgundisk anda" och vi håller med om det. Men den verkliga hemligheten är i jorden ... från var det växer de mäktigaste av ekar.

Namnet Querciabella betyder "vacker ek". Vi är stolta över att ha vuxit bredvid dessa underbara träd.

Querciabella Camartina SuperToscan Rött vin, Italien
Querciabella Chianti Classico Rött vin, Italien , 249:-
Querciabella Chianti Classico - 150cl Rött vin, Italien , 544:-
Querciabella Chianti Classico - 37,5cl Rött vin, Italien , 159:-
Querciabella Chianti Classico Riserva Rött vin, Italien , 369:-
Querciabella Mongrana Maremma Toscana Rött vin, Italien , 189:-
Querciabella Mongrana Maremma Toscana - 150cl Rött vin, Italien , 379:-
Querciabella Palafreno SuperToscan Rött vin, Italien
Querciabella Turpino SuperToscan Rött vin, Italien , 349:-
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.
Välkommen till Excellent Drinks Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år