excellentwines.se excellentwines.se
0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (inkl moms):
0:-

PIGHIN

Pighin från Friuli är ett familjeföretag. Med vingårdar i både Friuli Grave och Friuli Collio arbetar Fernando Pighin, hans fru Danila, son Roberto och dotter Rafaella tillsammans med stor entusiasm för att skapa viner i världsklass i Friuli-stil. Vinerna är perfektionistiska och noggranna och kännetecknas av att arbetet med vin är ett resultat av kärlek och stolthet för familjen och namnet Pighin.
HISTORIA
Pighin-familjens vinhistoria började 1963 när bröderna Luigi, Ercole och Fernando Pighin köpte en 200 hektar stor Friulli Grave-gård. Det tog några år att göra gården klar för att odla vin, men 1967 var en modern vingård klar. Året efter köpte bröderna 30 tunnland. vingårdar i Collio som senare skulle bli hem till Pighins-familjens finaste viner.
2004 fick Roberto tillsammans med sin fru och barn fullt ägande av vingården. Den lilla familjen arbetar med samma passion som alltid har kännetecknat huset, för att göra vin som kan ge Pighin-namnet ytterligare stolthet.
Risano
Risano är namnet på vingården i Friuli Grave, som de tre Pighin-bröderna ursprungligen köpte. Gården ligger i hjärtat av den lilla staden, även kallad Risano. Huvudbyggnaden går tillbaka till 1500-talet. Bröderna valde just denna anledning att starta sin vingård när det konstaterades att det fanns en fantastisk terroir. En jord hittades med stor variation och som på detta sätt skapade många möjligheter att göra vinet exakt som bröderna ville ha.
SPRESSA DI CAPRIVO
Spressa Di Caprivo köptes 1968 av bröderna, och här produceras familjens absoluta toppviner. Fälten i Collio kallas i allmänhet Friulis Grand Cru, och de bästa vinerna i Friuli tillverkas också här. Det beror på att du har en jord med massor av mineraler, bra med sol, lite höjd och varma somrar, men kalla vintrar. Sammantaget ger dessa faktorer ett oerhört bra område för odling av vin för den lilla Pighin-familjen.

PIGHIN Cabernet Sauvignon D.O.C. Friuli Grave Rött vin, Italien
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.
Välkommen till Excellent Drinks Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år