excellentwines.se excellentwines.se
0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (inkl moms):
0:-

Cordero San Giorgio

Från sin 250 meters höjd, på kullen Santa Giuletta, sträcker den sig enhetligt för cirka 22 hektar gamla vingårdar, med en medelålder på 40 år, odlade på ett hållbart sätt och med låg miljöpåverkan.

Marken i Tenuta San Giorgio är särskilt lämpad för områdets sorter, såsom Pinot Grigio, Croatina, Barbera, Chardonnay och Pinot Noir, utan tvekan den ädlaste druvan Oltrepò. På de återstående hektar av egendomen har det beslutats att behålla den hundraåriga ekskogen intakt, lika värdefull som den är avgörande för markens och ekosystemets välbefinnande.

Cordero Familjen
Francesco, Lorenzo och Caterina är tre syskon.
En familj som har ett visceralt band med vin, en speciell relation som handlar om kärlek och traditioner, men också om forskning, upptäckt och nyfikenhet.
Därför började historien om de tre syskonen i Piemonte, i familjens vingård, att spridas över hela världen under år av lärande i olika länder, Frankrike, USA, Nya Zeeland, studera nya tekniker och stilar för att förbättra vinifieringen och för att få en bättre medvetenhet om dess hållbarhet och skönhet.
År 2019 förvärvade Francesco, Lorenzo och Caterina en gammal egendom, Tenuta San Giorgio, för att göra den till en egen vingård. Det här är platsen där de kan uttrycka sin passion och sina färdigheter, där de kan utnyttja sin bakgrund av erfarenhet och experimentera med de tekniker som förvärvats genom åren.

Cordero San Giorgio KATARI Pinot Grigio DOC Vitt vin, Italien
Cordero San Giorgio TIAMAT Pinot Nero DOC Rött vin, Italien
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.
Välkommen till Excellent Drinks Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år