excellentwines.se excellentwines.se
0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (inkl moms):
0:-

Canella

1947 startade Luciano Canella sitt vinhus och producera sitt första vin från Valdobbiadene. Han hade fått upp ögonen för vin under den tid som han hjälpte sina mamma, Giovanna Canella, i hennes restaurang där han var lite av en allt-i-allo.
1952 hade hans lätta och friska viner blivit så populära bland hotell, restauranger, barer ov i området så hela familjen fick hjälpa till i vinhuset i San Francesco, San Doná.
1958 spreds sig ryktet om hans viner och Luciano själv var mycket på resande fot i området för att se till att de bästa restaurangerna hade hans viner och så kända personer som möjligt sågs dricka dem. På ett foto kunde man se en av Italiens största skådespelare, Vittorio Gassman, skåla med Tocai Canella på Ristorante Geremia.
1960 lanserades den första klassiska etiketten med Canella, som är grunden till även dags etiektt.
1962 var året då hela rangen av vin blev Prosecco. Även om detta var tiden när folket ville dricka tunga, fylliga röda viner och lätta vita viner med hög alkohol, men Luciano trodde på prosecco och gjorde slag i saken.
1964 började familjen Canella med reklam med stora skyltar efter vägarna i området. Ju större skyltar, desto bättre var filosofin för Canella.
1988 blev ett år med stor förändring för Canella, det var året som Canella för första gången buteljerade den världskända drinken BELLINI på flaska. Venedig hade blivit världskänd för den rosa persika drinken och folk från hela världen kom till Venedig för att smaka denna drink. BELLINI original på flaska gjorde Canella till ett av världens mest kända prosecco varumärke.
Succén fortsätter för Canella BELLINI och nu har även ROSSINI lanseras.

BELLINI L´Aperitivo 250ml Cocktail, Italien
BELLINI L´Aperitivo 750ml Cocktail, Italien , 119:-
Canella Prosecco Superiore Valdobbiadene D.O.C.G. Millesimato Prosecco, Italien , 169:-
Canella Prosecco Superiore Valdobbiadene D.O.C.G. Millesimato - 20cl Prosecco, Italien
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.
Välkommen till Excellent Drinks Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år