excellentwines.se excellentwines.se
0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (inkl moms):
0:-

Bodega Otazu

Bodega OTAZU ligger i D.O. Navarra, 8 km från världskända staden Pamplona. OTAZU är också den nordligaste vingården i Spanien som producerar röda viner. Deras vingårdar har bara bergskedja Pyrenéerna mellan sig och Bordeaux, samt den kända floden Arga rinner genom deras mark. OTAZU´s vingårdar ligger rätt jämt på 390 meter över havet. På deras mark har det odlats vin sedan år 1840. Stilen på vinerna på den tiden var Bordeaux, än idag växer det mycket klassiska Bordeaux druvor som ex. Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir, mm. OTAZU´s vinhus har idag, förutom att vara vinkällare och använda den senaste tekniken för framställning av vinerna, gjorts om till vinmuseum och konstgalleri. Bodega OTAZU filosofi är att producera viner som är avspeglar de olika områden druvorna kommer ifrån. Därför har OTAZU valt att jobba så mycket som möjligt med single vineyards viner, varje vin berättar sitt ursprung.
Totalt har OTAZU 350 ha, använder idag 116ha.
Bodega OTAZU är idag en av 19 vingårdar som har fått D.O.P. Pago certifieringen, det är den högsta certifieringen en vingård kan få i Spanien.
D.O.P. Pago-viner är inte bara kopplade till enskild vingård och dess jordmån, utan också till vingårdar som kan uttrycka särskilda stilar i området.
D.O.P. Pago är motsvarigheten till Grand Cru Classé i Frankrike.
D.O. viner är bygger på olika krav som fastställs för att vinet ska hålla samma kvalitet år efter år vilket gör att man kan bland druvor från olika vingårdslägen i respektive region. Sedan finns det krav på lagring för att få sina olika nivåer som ex. Roble, Crianza, osv.

OTAZU ALTAR Rött vin, Spanien
OTAZU Chardonnay Vitt vin, Spanien , 149:-
OTAZU Espuma de OTAZU Mousserande, Spanien
OTAZU Pago de Otazu Chardonnay con Crianza Vitt vin, Spanien
OTAZU Pago de Otazu Pago Tinto Rött vin, Spanien
OTAZU Premium Cuvèe Rött vin, Spanien , 189:-
OTAZU Premium Cuvée - 150cl Rött vin, Spanien
OTAZU Rosé Tempranillo Rosé Vin, Spanien , 149:-
Otazu Señorío de Otazu Rött vin, Spanien
OTAZU VITRAL Rött vin, Spanien
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.
Välkommen till Excellent Drinks Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år