excellentwines.se excellentwines.se
0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (inkl moms):
0:-

Azienda Agricola Meroni

Meroni startade sin verksamthet i böjan av 1900-talet, en familjevingård som idag drivs av barnbarnen till grundaren.
En vingård som går tillbaka ända till Napoleon tid, alltså 1800-talet. Kanske inte är så mycket ändå, då Valpilocella området har producerat vin i över 2000 år.
Meroni producerar idag Amarone, Valpolicella och Recioto, och använder endast ursprungsdruvorna i området: Rondinella, Molinara, Corvinone och Corvina.
Även till deras Il Velluto Valpolicella Classico Superiore torkar Meroni druvorna i 30-35 dagar och har en lagring på ekfat minst 2,5 år, medan med Amarone torkas druvorna i minst 5 månader och minst 5,5 år lagring på ekfat.
De har idag totalt 12ha, och uppdelat på 2 vingårdslägen SENGIA och MASO.
Namnet ”VELLUTO” ( sammet ) är från en känd Italiensk poet, Berto Barbarani, som skrev ett brev till grundaren ( Carlo ) 1943 för att tacka för vinet som han hade fått och verkligen uppskattade
”Dear Meroni,
We got your wine made up of fine velvet that we drank blessing you (….)”
Det brevet är nu en del av etiketten på Il Velluto Valpolicella Classico Superiore och Amarone della Valpolicella Classico Superiore.

Carlo Meroni Amarone della Valpolicella Classico Rött vin, Italien
Meroni Il Velluto Amarone della Valpolicella Classico Superiore DOCG Rött vin, Italien
Meroni Il Velluto Valpolicella Classico Superiore DOC Rött vin, Italien
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.
Välkommen till Excellent Drinks Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år