excellentwines.se excellentwines.se
0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (inkl moms):
0:-

Azienda Agricola Malvira´

1950 grundades Malvira´ av Giuseppe Damonte, fadern till Roberto och Massimo.
Namnet Malvira´ från "Mal" som betyder "fel" och "Vira" som betyder "position" på lokal Piemontese dialekt. Malvira´ hänvisar till original vinhuset vilket var i "fel position", mot norr, istället för syd ( syd var det "perfekta" läget förr i tiden ). 1989 flyttade historiska center av Canale, till en liten by som heter Canova och som ligger precis vid Trinita´ vingård.
Malvira´ producerar runt 300 000 flaskor per år, fördelat på 23 olika viner. Men de sparar också mycket vin i vinkällaren, för att ligga till sig och bli än mer uppskattat av vindrickarna när de släpps till försäljning.
Alla röda viner, även de vita, ligger i 450L franska ek barrels och de viner som varit i barrels ligger sedan minst 6 månader på flaska innan de kommer ut på marknaden.
Totalt har Malvira´ 42ha i fyra olika distrikt inom Piemonte Canale, Monteu Roero, La Morra och Montà. Genomsnittet som produceras är 50 hl per ha.
När de valde etiketterna till sina viner, ville de vara sanna mot sina Roero traditioner, och använder då symboler som finns på tarotkort som hjulet i bakgrunden vilket är en viktig symbol i Roero.
Vinerna från Malvira´ har alla ett mycket högt betyg och poäng från alla olika vinskribenter och vinkännare inom branschen.
2016 blev Malvira´ BIODYMANISKA godkända.
Idag är Malvira´ också ett mycket populärt hotell med ett kök som är högt rankat av bland annat Falstaff, och det heter Villa Tiboldi.

Malvirà Brachetto - Birbet Spumante Dessertvin, Italien
Malvirà Langhe Rosso DOC Rött vin, Italien , 169:-
Malvirà Roero Arneis Saglietto Riserva Vitt vin, Italien
Malvira´ Barbera d´Alba D.O.C. Rött vin, Italien , 234:-
Malvira´ Barolo Boiolo D.O.C.G. Rött vin, Italien
Malvira´ Grappa di Barolo Grappa, Italien
Malvira´ Langhe Bianco TreUve D.O.C. Vitt vin, Italien
Malvira´ Langhe Nebbiolo D.O.C. Rött vin, Italien , 249:-
Malvira´ Langhe Rosso San Guglielmo D.O.C. Rött vin, Italien
Malvira´ Roero Arneis Vitt vin, Italien
Malvira´ Roero Arneis Renesio D.O.C.G. Vitt vin, Italien
Malvira´ Roero Riserva Mombeltramo D.O.C.G. Rött vin, Italien
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.
Välkommen till Excellent Drinks Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år